Tandkroner

En tandkrone er den stærkeste og flotteste behandling vi kan lave, når en tand skal styrkes.

Hos Give Tandklinik kan du være sikker på at få lavet en naturtro tandkrone, der passer perfekt sammen med dine resterende tænder, og samtidig er holdbar mange år frem i tiden. En tandkrone kan sammenlignes med et tøndebånd eller en hjelm, der sættes uden på en beskadiget tand. Den forstærker og dermed redder tanden, så den eksempelvis ikke knækker, og i stedet kan holde mange år endnu. Desuden sørger vi for, at tandkronen laves i samme farve som de resterende tænder, så den ikke skiller sig ud.

High_quality

Trygt og smertefrit

Smertefri behandling i rolige omgivelser

comfortalble

Behandling i højeste kvalitet

Vi tilbyder behandlinger med det nyeste udstyr i høj kvalitet.

tooth brush

Tandlægeskræk

Vi står altid til rådighed til en snak. Din tryghed og tillid er alfa omega/det vigtigste for os.

Sådan laves en tandkrone

Hvilket materiale laves tandkronen i?

I gamle dage lavede man for det meste guldkroner, hvilket var meget synligt i munden efterfølgende. I dag er det typisk en fuldkeramisk krone (en fuldkeramisk krone fremstilles udelukkende af porcelæn, som giver et flot kosmetisk resultat) eller også er det en metal-keramisk krone (metal-keramiske kroner består af en indre del af metal, hvor et ydre lag af porcelæn er brændt på) og udviklingen gør, at det nærmest er umuligt at se, at det ikke er den oprindelige tand – vel og mærke hvis man får udført behandlingen af en dygtig tandlæge og tandtekniker.

Hvornår anbefales en tandkrone?

Der kan være forskellige årsager til at sætte en tandkrone på;

  • Hvis tanden er knækket eller har store revner
  • Hvis der er store huller i tanden
  • Hvis der er store, dårlige fyldninger fra tidligere
  • Hvis tanden er svag efter en rodbehandling
  • Hvis der er kosmetiske gener

Med en tandkrone kan du fortsat tygge som normalt, undgå hygiejneproblemer i mund og tandkød og bibeholde et tandsæt og et smil, som ser naturligt og pænt ud.

Konsultation og behandling

Efter en grundig forundersøgelse med et røntgenbillede vil vi drøfte de forskellige behandlingsmuligheder med dig. Den beskadigede tand skal gøres klar og formes nøjagtig, så kronens styrke optimeres. Hver enkelt tandkrone udformes specifikt til den enkelte patient, så derfor skal den tilpasses ned til mindste detalje. Dette gøres ved, at tanden scannes digitalt. Du slipper for det gammeldags ´gummiaftryk´. Give Tandklinik er så moderne at vi i mange tilfælde kan computerfræse en krone du får på samme dag, så sparer du er besøg. Ellers fremstilles en midlertidig plastkrone som beskytter og fungerer, indtil kronen er endelig fremstillet og kan cementeres endeligt fast ved et nyt besøg en til to uger efter scanning.  

En tandkrone er dyrere end en plastikfyldning, men til gengæld er det en langt billigere løsning på den lange bane. En plastikfyldning er ikke lige så robust og vil i mange tilfælde skulle repareres igen og igen. En kronebehandling koster mere på den korte bane, men er langt billigere på lang sigt. Langt de fleste kroner holder over 20 år. Dog kan der være forkortet levetid, hvis du eksempelvis skærer tænder. Du kan selv øge holdbarheden ved at sørge for en god mundhygiejne. Kroner skal passes lige så godt som naturlige tænder. Det vil sige tandbørstning to gange om dagen og grundig brug af tandtråd.

Gode priser og tilskud til Tandkroner

Hos Give Tandklinik sætter vi en ære i at levere tandlægearbejde af højeste kvalitet.

Vi ved, at prisen spiller en faktor, når der skal vælges tandlæge, og derfor har vi sat nogle yderst fair priser. Du bliver altid velinformeret og får et fast prisoverslag, så du kan føle dig tryg igennem hele behandlingsforløbet.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, er alle dine tænder dækket af forsikringen – også de tænder du ikke har. Du er dækket fra dag 1 (altså fra den dag du er meldt ind i sygeforsikring Danmark). Det er vigtigt, at du melder dig ind i Sygeforsikring Danmark, mens du er sund og rask. Når man fylder 60 år, kan man ikke blive medlem længere. Sygeforsikringen giver tilskud til en lang række behandlinger hos tandlægen.