Rodbehandling

En rodbehandling er et forsøg på at redde tanden, så den kan blive siddende i munden og ikke skal hives ud. Hos Give Tandklinik laver vi smertefrie rodbehandlinger.

En rodbehandling har til formål at rense tandens rodkanaler og fjerne inficeret nervevæv. En rodbehandling er nødvendig, når et hul er blevet så stort, at det når ind i tandens nerve. Det kan være, at du ikke har fået behandlet en knækket tand eller et mindre hul, der har vokset sig stort. Bakterierne har hermed fri adgang til tandnerven og skaber betændelse. Betændelsestilstande kan medføre stærke smerter og gør tanden ekstra følsom over for kulde og varme.

Hos Give Tandklinik sætter vi en ære i først og fremmest at gøre det til en god oplevelse for dig at gå til tandlægen. Også når du skal have en rodbehandling, og måske er nervøs for, om det gør ondt. En rodbehandling foregår med bedøvelse, så behandlingen er i 99,9 % af tilfældene fuldstændig smertefri. Da du ikke er i fuld narkose, men blot er lokalbedøvet, vil du stadig være ved bevidsthed og derfor kunne mærke, at der arbejdes i din mund. Det kan føles ubehageligt eller uvant, men gør ikke ondt.

High_quality

Trygt og smertefrit

Smertefri behandling i rolige omgivelser

comfortalble

Behandling i højeste kvalitet

Vi tilbyder behandlinger med det nyeste udstyr i høj kvalitet.

tooth brush

Tandlægeskræk

Vi står altid til rådighed til en snak. Din tryghed og tillid er alfa omega/det vigtigste for os.

Hvordan foregår en rodbehandling?

Behandlingen indledes med en grundig undersøgelse og et røntgenbillede for at få et overblik over problemets omfang og for at vurdere tandens rodforhold. Det sikrer, at du får den korrekte behandling – første gang. Herefter lægger tandlægen en lokalbedøvelse. Når bedøvelsen virker, laver tandlægen et hul ind til nerven. Rodkanalerne, hvor det betændte bindevæv befinder sig, bliver renset, så de bliver fri for bakterier og beskadiget væv. 

Til sidst laves en rodfyldning så rodkanalerne lukkes helt. Ofte kan din rodbehandling færdiggøres på et enkelt besøg hos os, men i enkelte tilfælde strækker en rodbehandling sig over flere besøg. Ofte anbefaler vi at få en krone på tanden bagefter, da tanden er svækket og har større risiko for at knække.

Gode priser og tilskud til rodbehandlinger

Hos Give Tandklinik sætter vi en ære i at levere tandlægearbejde af højeste kvalitet.

Vi ved, at prisen spiller en faktor, når der skal vælges tandlæge, og derfor har vi sat nogle yderst fair priser. Du bliver altid velinformeret og får et fast prisoverslag, så du kan føle dig tryg igennem hele behandlingsforløbet.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, er alle dine tænder dækket af forsikringen – også de tænder du ikke har. Du er dækket fra dag 1 (altså fra den dag du er meldt ind i sygeforsikring Danmark). Det er vigtigt, at du melder dig ind i Sygeforsikring Danmark, mens du er sund og rask. Når man fylder 60 år, kan man ikke blive medlem længere. Sygeforsikringen giver tilskud til en lang række behandlinger hos tandlægen.